КАК ДА СЕ ГРИЖА ЗА РЪКАВИЦИТЕ СИ?

Един от най-честите въпроси, които получаваме в FEARLESS, е как да почистваме, съхраняваме и като цяло да се грижим за вашите ръкавици. По-долу ще намерите някои предложения и съвети, които ще ви помогнат да издържите ръкавиците си по-дълго и да ги поддържате в перфектно състояние както за игри, така и за тренировки.

Не използвайте едни и същи чифт ръкавици между тренировка и игри

Колкото и всяка тренировка да е като игра, вярно е, че в играта искаме да извлечем максимума от ръкавиците си. Затова ви предлагаме да имате отделна двойка за тренировките и игрите. След като двойката игри предупреди, можете да започнете да го използвате в тренировка.

Измивайте ръкавиците си всеки път след употреба

Трябва да миете ръкавиците си след всяка тренировка и след всяка игра, като в идеалния случай използвате нашия сапун за ръкавици , за да премахнете мръсотията, калта и черните петна от трева. За почистване използвайте вода със стайна температура. Не забравяйте да налеете малко вода и от вътрешната страна на ръкавицата, за да премахнете потта. След като са почистени, изцедете ги и ги оставете да изсъхнат естествено. Това е може би един от най-важните съвети, за да направите латекса издръжлив! И накрая, трябва да изперете ръкавиците си, преди да ги използвате за първи път. Това помага за премахване на материала, който е бил положен по време на производството за защита по време на съхранение

Съхранявайте ръкавиците си във влажна среда

Препоръчваме ви да запазите опаковъчната торба, предоставена с ръкавиците, и да я използвате като торба за съхранение. Ако не планирате да използвате ръкавиците си няколко дни, изперете ги и ги съхранявайте в чантата. Уверете се, че латексът не е 100% сух. Така те ще бъдат готови за употреба след като ви потрябват и няма да са изсъхнали.

Пране в пералня

Можете да перете ръкавиците си в пералня на 30°C, но не твърде често, тъй като това може да повреди латекса. Използването на пералня на всеки 40-50 дни е добро решение за цялостно изпиране на вашите ръкавици, особено отвътре.

ЛЕПИЛО ЗА РЪКАВИЦИ

Необходимо е дланта да се измие след употреба , за да не изсъхне материята на ръкавиците.