РЪКОВОДСТВО ЗА РОДИТЕЛИ

Във Fearless често получаваме въпроси от родителите на нашите малки приятели, които заедно със своите деца навлизат в уникалния свят на вратарите. Ето защо създадохме ръководство с най-честите въпроси, за да ви помогнем да изберете правилния чифт!

Какъв размер ръкавици трябва да взема?

Изборът на размер на ръкавиците трябва да бъде направен след справка със съответната таблица с размери. Размерът на ръкавиците няма пряка връзка с възрастта на вратаря.

Колко издържат футболните ръкавици?

По принцип ръкавиците са консуматив. В млада възраст един чифт остава надежден, с използване 3-4 пъти седмично, за около 2-4 месеца. Това зависи от употребата, игралната повърхност, поддръжката на двойката и опита на вратаря (когато вратарите растат, те спират да вдигат с длани на земята). Ето защо, в млада възраст се препоръчва да изберете по-евтини чифтове, за да улесните честата смяна.

Как мога да ги почистя?

Можете да прочетете нашето подробно ръководство тук .

Какво представлява защитата на пръстите?

Защитата за пръстите е парче пластмаса, която пасва на гърба на пръстите (не на палеца), осигурявайки повече защита на вратаря и предотвратявайки всякакви наранявания. Те се препоръчват особено за възраст до 12 години, където вратарите все още се обучават в основна техника за боравене с топка. Винаги има възможност да ги премахнете (разглобяеми).

Какво е лепило за ръкавици?

Лепилото за ръкавици е иновативен продукт от Fearless, който подобрява качеството на контактите с топката. Когато се нанесе върху дланта, създава лепкава влага, като по този начин помага на вратаря да хване топката. Може да се използва при тренировки и мачове, както и върху износени ръкавици за подобряване на тяхната ефективност. Необходимо е дланта да се измие след употреба, за да не изсъхне материята на ръкавиците.

Каква е разликата в кройките на ръкавиците?

Разрезът (превъртен пръст, отрицателен изрез, плоска длан) се отнася до метода на шиене, главно в областта на пръстите, и влияе върху това как те пасват в ръкавиците и контактите на топката. Това е личен избор на вратаря, какво му подхожда най-добре, като повечето вратари използват всички видове периодично.

Каква е дебелината на дланта?

Дебелината на дланта се измерва в милиметри и е най-основната за качеството на ръкавиците. Обикновено тя е между 3 или 4 милиметра. Дебелината обаче не влияе пряко върху издръжливостта на ръкавиците, въпреки че има вероятност дебелата ръкавица да се износи по-лесно, тъй като е по-изложена поради размера си.

Какво е персонализиране?

Може да сте виждали опцията за персонализиране на много от нашите продукти, но какво всъщност представлява тя? Персонализирането или отпечатването е допълнение по ваш избор, което позволява на продукта да показва нещо, което изберете, като име, номер или нещо друго, което ви хрумне! Вижте тук за подробното ръководство.

Какъв модел да избера?

Разликата е в латекса на дланите им. PRO двойките имат немски контактен латекс, докато X, V и I двойките имат Giga Grip. С прости думи, PRO ръкавиците имат най-високо качество при контакт с топка, но с по-ниска издръжливост срещу износване, тъй като имат по-чувствителен латекс, за разлика от X ръкавиците, които имат много висока издръжливост. Вижте тук за подробното ръководство.