ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΑΝΤΙΑ;

Πολλές φορές σαν τερματοφύλακες προσπαθούμε να επιλέξουμε γάντια και βλέπουμε διάφορα σύμβολά ή χαρακτηριστικά αλλά δεν γνωρίζουμε σε τι αντιστοιχεί το καθένα ή τι ταιριάζει περισσότερο σε εμάς. Γι’ αυτό και δημιουργούμε έναν οδηγό βήμα-βήμα για το πώς να επιλέξετε τα σωστά γάντια!

Σε τι γηπεδο θα αγωνιστειτε;

Εφόσον το γήπεδο είναι φυσικό χόρτο ή και συνθετικό, αλλά σε καλή κατάσταση μπορείτε να επιλέξετε ένα ζευγάρι με Contact Latex μίας και η επιβάρυνση που θα δεχτεί στις πτώσεις θα είναι πολύ μικρότερη. Αντίστοιχα αν το γήπεδο που θα αγωνιστείτε δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο να βάλετε κάποιο ζευγάρι σχεδιασμένο για μεγαλύτερη αντοχή, με την δυνατότητα πάντα να το συνδυάσετε με την κόλλα γαντιών!

Ειναι για την προπονηση η τον αγωνα;

Όσο και αν κάθε προπόνηση είναι σαν τον αγώνα, είναι αλήθεια πως στο παιχνίδι θέλουμε να πάρουμε το 100% από τα γάντια μας. Γι' αυτό σας προτείνουμε να έχετε ένα ζευγάρι για τους αγώνες και ένα για την προπόνηση. Μόλις εκείνο των αγώνων φθαρεί (ανάλογα τους αγώνες, την ηλικία, τα γήπεδα κλπ) γίνεται "ζευγάρι προπόνησης" και πάει λέγοντας.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;

Οι καιρικές συνθήκες στις οποίες θα παίζετε είναι πάντα σημαντικές όταν επιλέγετε τα γάντια σας. Τα γάντια υποδεικνύουν πάντα τις καιρικές συνθήκες για τις οποίες έχουν σχεδιαστεί, ώστε να έχετε τη μέγιστη ποιότητα στις επαφές της μπάλας!

Σε τι επιπεδο αγωνιζεστε;

Σε γενικές γραμμές τα γάντια είναι ένα αναλώσιμο είδος. Σε μικρές ηλικίες ένα ζευγάρι συνεχίζει να είναι αξιόπιστο, με χρήση 3-4 φορές/εβδομάδα, για περίπου 2-4 μήνες. Αυτό εξαρτάται από την χρήση, τον αγωνιστικό χώρο, την συντήρηση του ζευγαριού, αλλά και την εμπειρία του τερματοφύλακα (μεγαλώνοντας σταματάει να σηκώνεται με την παλάμη στο έδαφος). Γι΄ αυτό και σε μικρές ηλικίες προτείνεται να επιλέγονται πιο φθηνά ζευγάρια, ώστε να είναι εφικτή η συχνή αλλαγή τους. Μετέπειτα μπορούμε να αρχίσουμε να επιλέγουμε γάντια σχεδιασμένα για την μέγιστη ποιότητα στις επαφές με την μπάλα.

Εχω διαλεξει σωστο νουμερο;

Δείτε εδώ τον αντίστοιχο οδηγό.

Να επιλεξω εξατομικευση;

Θέλετε το ζευγάρι σας να είναι μοναδικό; Δείτε εδώ πώς!